0 Läs mer >>

Igår jobbade jag min sista dag hos Åse och i tisdags sista dagen i hemtjänsten. Kändes lite konstigt! Hästarna kändes fina, framförallt Elisa. Helt fantastisk var hon! Efter jobbet hann jag i princip bara byta om, för Åsa, Nora, Johanna och Elsa bjöd med mig på överraskningsfödelsedagsmiddag. Så himla gulliga, tack så jättemycket! Nu fyller jag ju inte år riktigt ännu, men åker snart till Jämtland så därför blir det födelsedagsfirande denna helg innan jag åker. 

Efter en supergod middag skulle vi gå på bio, men den gick inte den tiden vi trodde utan lite senare. Åsa och Johanna åkte hem för att göra något vettigare av tiden medan jag, Nora och Elsa köpte jordgubbar och åt dem i en park i solen.
  Det var värt nästan 3 timmars väntande, filmen var jättebra. Rekomenderar varmt Divergent! 

 
 
 
 

"Födelsedags"middag

0 Läs mer >>

Vilken skön dag! 4 timmars jobb, 1,5 timmes timmars promenad med Jesper, ett bra träningspass med Jódis, gott om tid till att pyssla om mina hästar, träning på gymmet och avslutningsvis en kvällspromenad med Jesper i solnedgången! 


 
Linnea hjälpte mig att ta uppställningsbild på Jódis idag. Inte var det lätt... Fick välja på en bild där hon står på bakbenet eller har öronen framåt. Valde öronen framåt-bilden! 

 
 

Måndag

0 Läs mer >>

Idag vaknar jag med en obehaglig känsla i magen. Överallt på alla nyheter och forum kan man läsa om diskussioner kring valresultatet. Läste precis en krönika på nyheter24's hemsida; "En av de mörkaste dagarna i Europa sedan andra världskriget". 
  Det är alltså inte bara SD som fått höga siffror i valet. Det är många andra högerextremistiska partier ute i Europa. 

Jag har inte varit jätteinsatt i politik får jag erkänna. Jag anser mig ha haft övergripande kunskaper om var de olika partierna står, men inte kring alla frågor. Det här har varit det första valet jag fått rösta, och därför bestämde jag mig för att helt enkelt läsa på, fundera på vad jag tycker är viktigt och bli insatt. Det visade sig faktiskt att det/de partier jag tidigare trott jag sympatiserat med, inte är de jag slutligen valde att lägga i mitt valkuvert. Jag anser att det partiet jag valde att lägga min röst på tar upp de frågorna jag tycker är viktigast på EU's nivå. Medan jag kommer rösta lite annorlunda i riksdagsvalet i höst faktiskt. Det var i alla fall häftigt att få rösta för första gången! 

Hursomhelst, är detta oavsett en dyster dag. Det skrämmer mig att detta ska föreställa 2014 och innan jag som vanligt babblar på om hästar, hundar, ridning, sol, sommar, utbildning och annat i det välfärdslivet jag har den äran att få leva så vill jag bara ha det sagt. Att det här berör mig, mycket. Och jag tycker det är fruktansvärt. 





Politik och EU-val

0 Läs mer >>
 
De senaste dagarna har verkligen gått helt otroligt fort, har mest jobbat hela tiden. Från 8-9 på morgonen till 10-11 på kvällen. Igår följde jag Thomas och Carina till Karlsborg för att hjälpa dem sätta deras båt i sjön. Var en fin hamnstad! 
  Var otroligt trött efter att ha jobbat kväll sedan. Två kvällar har jag haft med mig "elev" (som ska jobba som vikarie i sommar) som gått introduktion när jag jobbat. Tror det gått bra och hoppas de förstått lite, minns hur rörigt jag tyckte allt kändes i början. 

Imorse/inatt var det åskoväder. Jesper lät mig få sovmorgon sedan, kan inte minnas senast jag sovit till tio... Det är så länge och sådan exklusiv lyx!! Men har känt mig som en ny människa idag! 
Lite bilder från idag. 



Nyduschad Jesper efter ca 1 mils promenad, i många leriga vattenpölar... 

 
Björk på promenad 

 
 Eftersom hon vilar, Jódis hade vilodag och jag är ledig men jag inte kunde hålla mig från stallet, ägnade jag idag nästan över en timma åt att duscha benen, smörja, rykta, lägga/dela manen tillrätta... Sådant som brukar ta mig mindre än hälften så lång tid i vanliga fall. Men det trivsamt att ha all tid i världen att pyssla ibland! 

Ledig lördag

0 Läs mer >>

Förra veckan fick Björk oturligt några sparkar som resulterade i framförallt en redig lårkaka. Men nu, några dagar senare är det betydligt bättre. Hon får dock två lugna veckor med tömkörning, promenader samt följa lite som handhäst. Något jag ändå planerat sedan innan. Även om jag sååååå gärna vill rida och träna.. ;-) 

Därför har jag bestämt mig för att ta tag i lilla Jodis träning dessa veckor. Jodis sim blivit lite som skomakarens barn... 
Hon är ännu ganska omogen och har svårt att fokusera längre stunder så vi kör korta träningspass. Enligt träningsschemat har jag totalt sedan vargtänderna drogs i april tagit in henne/arbetat med henne 7 gånger... 
Det känns alltså bra att ge henne lite mer fokus nu. 





De två svarta tjejerna. Björk överst och Jodis underst. 

Tjejerna

0 Läs mer >>

Då Åsa och Nora åkt på resa till Island har jag fått en inneboende under tiden: Noras hund Jesper. Han har bott hos mig någon natt och varit hos mig någon dag då och då, men nu får han sova borta en hel vecka utan sin matte. Vilket säkert kommer gå alldeles utmärkt! 




 


Jesper

0 Läs mer >>

För cirka 3 veckor sedan fick Baltasar komma ut i en liten sjukhage. Förra veckan bröt han sig ut två gånger, och det var inte hållbart att ha honom i provisorisk hage längre. Så han har under cirka en vecka stått i rundcorallen på dagen. För några dagar sedan gav dock de på husaby klartecken för att släppa ut honom i vanlig permanent hage av mindre slag. Så nu går han i lilla gästhagen och ser supernöjd ut! 

För andra gången sedan frakturen provade jag idag att tömköra honom i paddocken istället för den dagliga promenaden som han numera tycker är vansinnigt tråkig. Men att jobba lite i paddocken tyckte han verkligen om! När jag befann mig bakom hans taniga lilla rumpa och såg den hängande magen och muskellösa ryggen blev jag dock påmind om hur annorlunda allt var för bara några månader sedan. Vi är ännu bara i starten på den långa rehabiliteringen, och jag hoppas innerligt att nästa röntgenbilder ser bra ut! 






Baltasar

0 Läs mer >>





Några bilder från gårdagskvällens spring/promenadrunda. Det var så vackert ute! 


Torsdag

0 Läs mer >>



Under de senaste dagarna har två föl av fyra som väntas fötts på gården. Det är Åses Ugla som är mor till lille Undri på nedre bilden och Åsas Embla till lille Grim på övre bilden. Båda är fantastiska! 

Föllycka

0 Läs mer >>

Så i söndags morse (natt...) ringde klockan 02:55 för att gå upp och ta in Björk, packa in det sista i transporten och åka mot Kungsbacka för en tävlingsdag. Nora och Jesper var superschysta och följde än en gång med som hästskötare, kartläsare, mental coach och annat diverse. TACK än en gång! 

Det var en ny tävlingsplats för oss, med väldigt många anmälda ekipage på liten yta. Jag förstår arrangörens tanke med att låta så många som möjligt ska få chansen att rida, och det är kul att det är sådant stort intresse. Men för min del blev detta av olika anledningar för trångt och rörigt helt enkelt. Men jag tog mig samman och vi gjorde en godkänd uttagning. 
  Efter fyrgångsuttagningen, och med lite mat i magen, bestämde jag mig för att göra en riktigt bra töltuttagning. Vilket vi också gjorde! Det är det bästa jag ridit på en ovalbana, utan tvekan.Vi fick dock vår hittills lägsta poäng, vilket är förståeligt eftersom programmet blev en ganska ojämn visning då hon emellanåt gick toppenbra och däremellan föll isär.  Men det var så roligt att rida! 

Efter uttagningarna strök jag mig i finalerna och vi åkte hem i god tid nöjda med dagen! 




Rapport om tävlingsda...

0 Läs mer >>

Några bilder från i söndags. En liten rapport kommer! 










Bilder från 11/5

0 Läs mer >>
 
Länge har det varit strålande sommarväder och +20, men nu har vårvintern kommit tillbaka. Det regnar och är råkallt... Jag har dubbla tröjor och duntäcke på mig, har ännu inte tinat upp efter idag. 
  Just nu pågår lite grävarbeten på gården så jag har städat kring alla foderplatser idag. Riktigt träningspass för armarna (högerarmen) eftersom allt utspillt foder låg i lervälling... 
  Åkte i alla fall med Björk till ridhuset och tränade idag. Det var nyvattnat i manegen och lite tungt underlag, men vi tog det lugnt och det blev ett mycket bra ridpass. 



 

Onsdag

0 Läs mer >>
Har Björk och jag spenderat såhär, ute på en lång promenad på oupptäckta marker i strålande solsken! 






Söndagsförmiddag

0 Läs mer >>

Har inget internet/dator men om man har tålamod går det ju att använda telefonen. 
  Måste visa några bilder från torsdagens lilla utflykt till Hjo som jag och Nora gjorde. Vilket ställe! Så fint att jag funderar på att packa flyttlådorna imorgon ;-)  














 

Hjo