0 Läs mer >>

En liten uppdatering innan jag måste sova. Jag har fått ett till deltidsjobb vilket är jättekul. Utomhus är det ännu kallt och mitt frysande har nu blivit till ett normalt tillstånd! Denna veckan är ungefär som vanligt, hästarna ska tas om hand, få motion och mat och jag ska dessutom gå på introduktion på nya jobbet, som är på hemtjänsten, torsdag och fredag. I helgen åker Åse en vecka till Island och jag blir gårdsvakt.

 
 



Tisdag

0 Läs mer >>



 
 
 

 (Det har tagit mig 45 minuter att ladda upp dessa bilder, så nu tänker jag inte ge mig förrän jag postat ett helt inlägg! )
  I helgen har jag och Björk varit på kurs! Det är första gången vi varit och ridit lektion/kurs utanför gården. Det hela tack vare att jag fick 2 ridpass av Åsa, då hon hade hela kursen egentligen. Så vi har varit och ridit för Hinni igår och idag. Måste också passa på att tacka Nora som kört oss!! 
Hursomhelst, kursen gick så bra och det var så kul! Björk skötte sig helt perfekt. Stod på transporten när vi kollade på några andra ekipage, var helt trygg och fokuserad. Hinni är en riktigt bra instruktör, gillar honom verkligen. Vi fick en del godå råd och även peppning om att jag tänker rätt och att vi är på rätt väg. Tror även att Björk tyckte det var roligt, nu är vi motiverade att fortsätta träna! :-) 


Kurs

0 Läs mer >>

... och jag tror att jag kommer att frysa ihjäl. Har faktiskt på allvar funderat på om det är något fel på mig, kanske håller på att bli sjuk. Är ju alltid frusen men senaste dagarna har det varit helt outhärdligt. Just nu är alla element på max, jag har tänt värmeljus, har tjocka ullstrumpor, raggsockar, långkalsonger, underställströja, mjukisdress, är invirad i duntäcket, har värmt en rispåse och dricker te. Ändå fryser jag. Det är så synd, har svårt att fokusera på något när jag går utanför dörren, förutom att jag fryser så det nästan gör ont. Trots att jag klär mig som en michelingubbe. 

Baltasar kämpar i alla fall på bra i sin box. Ännu är han makalöst duktig. Jag plockar lite grankvistar och fäster i gallret i boxen, han verkar inte uppskatta att jag hämtar in sälj (selg?) som det sägs att hästar ska gilla att tugga på. Men grankvistarna är i alla fall lite roliga. 


Var på årsmöte i Hjo som ligger vid Vättern. Vad det blåste! 


Hittade denna hos Nora. Vet ej vilken kategori jag hamnar i men misstänker "löst folk". 

 
 
 
 

Måndag

0 Läs mer >>

I helgen var det kurs för Atli på Väddholmen. Vilket härligt ställe! Fint, ljust ridhus med jättebra underlag, stallplatser och rasthagar och även kök, soffgrupp och matplatser med utsikt in i ridhuset. 

Jag har även varit hundvakt åt denne pojke när hans matte åkt till Göteborg med Åsa för praktik. 

 
Och... bam bam, att det är 2014 innebär att det är dags för Jódis att bli vuxen snart! Snart börjat träningen! 

 
Jódis och Litla-Luna, innan snön kom för några dagar sedan. 

Senaste veckan

0 Läs mer >>

... har tyvärr inte börjat på allra bästa sätt. Det värsta är väl stackars Baltasar, som jag hittade förra onsdagen blockhalt (det haltaste jag sett!) i hagen. I måndags åkte vi in till Husaby för röntgen och tyvärr har han råkat ut för en ordentlig hovbensfraktur. 
  Men, det hade kunnat hända något värre! Vi får hjälpas åt att göra det bästa möjliga av boxvilan och den långa konvalescenstiden. Baltasar är ju en häst med en positiv syn på det mesta vilket jag hoppas och tror kommer vara till hans fördel nu! Detta fixar vi :) 

Det var väldigt kul att få besöka Husaby hästklinik. Jag har hört mycket gott om dem. Och enligt min uppfattning håller jag helt med, väldigt trevlig anläggning, trevig personal och duktiga veterinärer! 


Trött Baltasar på kliniken. 




 

Början av 2014...

0 Läs mer >>

























Senaste

0 Läs mer >>
 
Lite bilder från året. Gott nytt år alla! 





 


 
 
 
 
 

 





 





 

 

 




 

 
 
 


 
 

 

 
 

 
 




 

 













 

2013