0 Läs mer >>

Igår fick jag och Björk rida ett ridpass för Hinni (tack vare Åsa även denna gång!). Det blev ett kort med effektivt ridpass på knappt 30 minuter. Vi behövde verkligen hjälp med galoppen och på några minuter löser Hinni våra problem. En underbar känsla! Nu ska vi träna vidare! 


Efter lektionen hittade Björk några goda, gröna strån... 


Väl hemma på gården bjöds det på fika i solen på altanen. 

 
En fin bild på Nora, Aldur och Jesper på väg ut på ridtur tidigare under förmiddagen. 



Söndag

0 Läs mer >>

Som vanligt rusar dagarna iväg och det är fredag igen. Den här veckan har det varit fullt upp trots att jag inte jobbat en enda dag i stan. Har bland annat hunnit med ännu en stipendieaktivitet, men ska följa upp den och tänkte skriva om den i ett separat inlägg senare. 
Fick förfrågan om att jobba vid 6 imorse... Men solen sken in genom persiennerna så jag tackade nej och det var helt rätt beslut. Det har varit en perfekt dag för heldagsjobb på gården. Idag har vädret varit oslagbart och jag har ridit i t-shirt. Imorse red jag och Björk ut en längre tur tillsammans med Åsa och Andri, det var väldigt härligt!
  På eftermiddagen har jag passat på att sitta utomhus och smörja läder, och gå hagarna runt och kollat alla trådar. Perfekt sysselsättning för att nyttja eftermiddagssolen! 


Några bilder från idag 


Fredag

0 Läs mer >>
 
Igår förmiddag åkte jag ned till Göteborg för att göra ännu en stipendieaktivitet, privatlektion på PRE. Det var absolut värt resan på cirka 2 timmar enkel väg. För det allra första måste jag bara säga... Vilket stall och vilken anläggning! Fina hagar, två stora paddockar, ridhus och stort rymligt stall i tegel. Att sedan solen strålade gjorde ju inte intrycket sämre :-)
  Jag fick rida en välriden (jättevacker) valack som var 12 år. Hästen var känslig för hjälperna och arbetsvillig, det var verkligen en härlig ridkänsla. Och vilken enorm galopp! Men oj så jag fick rida, efteråt hade jag nästan kunnat vrida ur mitt linne tror jag... Inte för att hästen var slö eller så, utan att man hela tiden måste underhålla och placera hästen med skänklarna. Och hålla stenkoll på mina vikthjälper... Missade det vid första galoppen, vilket fick hästen att göra en tvär vändning och nästan springa in i staketet. Så jag glev halvt av ner på staketet... 
  Men det var en häftig ridupplevelse och mycket nyttig lektion, så jag är väldigt nöjd! 

Direkt efter jag kommit hem bytte jag mina svettiga ridkläder mot nya för att åka med Johanna till ridskolan för ridlektion på storhäst. Stooooor häst :-) Fick rida en jättestor häst som hette Magita, men hon var snäll. Tror att jag utan att överdriva kan säga att lilla Jódis hals inte ens är en tredjedel så lång som henne var... Hon var ganska långsam men ju kvickare jag blev i hjälperna desto kvickare blev hon. Det är faktiskt väldigt skönt när rörelserna går så stort och långsamt, man får massor av tid att känna och tänka. 

Har absolut fått mersmak, såhär dagen efter har jag träningsvärk överallt i muskler jag inte visste att jag hade... 
 

 
Magita :-) 

Ovanlig måndag

0 Läs mer >>

Igår kom jag och tänka på att i år, det året jag fyller 20, har jag ridit i 16 år. Jag red första gången då jag var 3, men det gills inte riktigt för det var först när jag var 4 som jag fick lov av mamma och pappa att börja rida på riktigt. 



Första gången på en häst! 



8 år gammal- efter att ha för första gången fått galoppera först längst fram. Vilken dag det var! 
 
 
 

16 År

0 Läs mer >>

Idag har jag och Björk åkt till Hästkliniken i Skara för tömkörningslektion för Anders Eriksson. Detta är den en av de utbildningsaktiviteter jag valt att lägga mina stipediepengar på, och detta är den första jag gör!  
  
Jag tycker verkligen om att tömköra, och just tömkörningen har varit en räddning för mig flera gånger när man har "kört fast" med något med någon häst. Det är lite som att rida från marken, att från marken få se vad som händer i kombination med känslan i tömmarna. 
  När jag gick på Wången hade vi några enstaka lektioner i tömkörning, men förutom det har jag aldrig tagit lektion i det. 

Trots att det var ponnymätning på kliniken idag och massor av folk och hästar, har Björk skött sig utmärkt. Jag har fått lära mig flera saker som jag kommer ha stor nytta av. Framförallt om hur man kan använda sig av olika tömsättningar, hur man kan göra för att skilja på att man vill att hästen ska sidföra eller gå in på volt på ett tydligt sätt samt hur jag påverkar genom att hålla tömmarna på olika sätt beroende på vad jag vill. Väldigt bra! 

 
 

Tömkörning

0 Läs mer >>

I morse efter jag hade gjort klart i stallet lastade jag Björk och åkte till ridhuset för lite förmiddagsträning. Idag var första gången vi åkte helt själva, och det gick strålande! 
  Efter ridpasset skrittade vi av för hand ute på den superfina (men sanka efter allt regnande inatt..) utebanan. När det torkar upp lite får vi åka och träna på den, en utmaning då det är på ett helt öppet fält i princip!

På eftermiddagen ringde jag Nora och frågade om hon ville följa med på utflykt till hornborgasjön. Vi kollade på tranorna, fikade på det mysiga caféet och pratade.
  Sedan avslutade jag eftermiddagen med en kort springtur. Tanken är att försöka skrämma bort "dag2"- träningsvärken som jag kommer få imorgon eftersom jag var på det tunga cirkelträningspasset på gymmet igår morse. Benen kändes väldigt trötta, hoppas det bara är träningsvärk och att jag inte blivit smittad av vårförkylningen! 



 
 
 
 

 
 

Nora skyller på förkylning... Jag tror hon blev rörd av alla fina fåglar... :-) 
 



Söndag

0 Läs mer >>
 



 
 





 
 
 

Galopparbete

0 Läs mer >>

Idag var det dags för återbesök på Husaby för Baltasar. Jag trodde jag och Baltasar skulle åka själva men både Åsa och Nora ville med och se hur det var med honom, skönt för mig att inte åka själv och framförallt väldigt trevligt :-) 





Idag togs också nya röntgenbilder. Frakturen läker och han får nu börja gå ut på 5 minuters promenad en gång om dagen! Frakturen har ju gått upp i leden, vilket lett till att han fått pålagringar på kronbenet. Enligt veterinären är det inte ovanligt när frakturen gått upp i leden. Framöver får vi försöka behandla leden, men tills vidare är fokus på att benet ska läka ihop. 

Nu har Baltasar stått på box sedan den 8 Januari. Jag vet inte hur många guldstjärnor han förtjänar, men många är det tycker jag. Han står verkligen med öronen framåt hela tiden, krafsar inte, skriker inte, sparkar inte. Han spenderar sina dagar med att äta, doppa huvudet i vattenhinken och dricka ungefär 2 stora hinkar om dagen, och eventuellt äta lite granris. Ibland står hans innesällskap i boxen bredvid så han har någon att klia lite på. Så har alla dessa närmaste veckor sett ut för honom, och jag tycker han ska ha en stor eloge för hur han tar det! 





Husaby

0 Läs mer >>
 






 








 










Elisa 4 år har utvecklats mycket under hösten och våren! Det är Baltasars lillasyster som är efter Kongur från knutshyttan. Jättetrevlig häst! 


 

Elisa

0 Läs mer >>


Jodis tredje träningspass! Förhoppningsvis är tandkollen snart gjord också, känns som vi kan träna lite mer efter det :-) 

Tredje träningspasset

0 Läs mer >>

Alltså... V I L K E T väder! Idag har jag jobbat i stan från 7-16 så har njutit av solen under de stunder jag satt på cykeln. När jag kom hem har jag jobbat några timmar i stallet, simmat och sedan kvällsfodrat. Har precis kollat klart på första avsnittet av ryttareliten och tänkte sova nu, godnatt! 




 

Tisdag

0 Läs mer >>

Efter ett par lugna dagar hemma är jag nu tillbaka i Faköping och här är det verkligen vår! Vilket underbart väder det har varit idag! 
  Idag har jag ridit Björk och njutit av det fantastiska vädret. Det var härligt att vara tillbaka i stallet igen, och vi red ett mycket bra ridpass i solskenet. 






 
De dagar jag varit hemma har jag ordnat med flera saker jag vill göra för mina stipendiepengar, det känns så himla kul. Vilken möjlighet! Både i slutet av Mars men framförallt i April har jag många roliga aktiviteter att se fram emot. Längtar! 


Vår!

0 Läs mer >>




 
 

Jämtland

0 Läs mer >>
 
I fredags kom Olivia och på lördagsmorgonen tog vi tåget mot Göteborg för Eurohorse. Vi gick några varv på mässan, kollade på lite clinics och träffade några kompisar från Hippologutbildningen samt vår gamla mentor i Wångens monter. Var jättekul att träffa dem igen! 
Annars var inte mässan någon höjdare ärligt talat. Kan dock bero på att jag inte är särskild förtjust i mässor överhuvudtaget. Det är så fruktansvärt mycket folk och vart man än kollar ser man bara glittriga schabrak i alla färgskalans kulörer! Jag blir verkligen yr.

Det blev en tidig söndagsmorgon för att lasta Björk och åka till ridhuset för lite morgonträning. Det gick toppen! Är ärligt talat inte jättesugen på att åka hem en vecka till Jämtland nu, jag vill ju träna och jobba ;-) Men det gör säkert gott med en veckas paus. 

Eftersom jag hade lagt till massor av extratid i min dagsplanering (för eventuell punktering eller annan katastrof som kan inträffa) fick jag nu väldigt gott om tid över innan det är dags att ta tåget till Göteborg. I Jämtland är det sportlov så det väntas några dagar av hockey (från läktarplats för min del...), skidåkning, hundpromenader och semester. 




Eurohorse