0 Läs mer >>








 

Adventsljusstakar är ...

0 Läs mer >>

 

Vi blev bjudna på middag hos Johanna ikväll, tacos. Hon är ju helt otrolig! 
 

Tacokväll

0 Läs mer >>
 





 










 




 
 






 








 
 



 





 
 
 

Liten Jódis från Kall

0 Läs mer >>

Solen har lyst hela dagen och det har varit så fint med frostiga löv och den där krispiga kylan. Tyvärr lyser snön med sin frånvaro så ridmöjligheterna är inte de bästa: marken är hård som betong. 
  Fotade Åsa i paddocken imorse, och efter lunch gick jag ut för att rida Björk, Åsa skulle ut med Oskadis i samma veva. Jag fick idén om att följa med Björk, och det gick så himla bra!!! Gick på rosa moln och tog en längre tur med Baltasar. Han gick också hur bra som helst, en bit på vägen hade legat i sol och var tinad så jag lät honom tölta på, vilket han gjorde på helt lös tygel med luddiga öron rakt fram. 

Sedan åkte jag med Thomas och Carina och kollade på lektioner för Hinni på Hanaskede.
Har fått veta att världens bästa hund har klarat jaktprovet idag med strålande poäng, vilket resulterar i en etta. Det enda minuset med idag är att jag inte kan få krama om henne och tala om för henne att hon är världens bästa hund. Så jag får förlita mig på att pappa har gjort det ;-) 

 
 
 

Mycket bra söndag

0 Läs mer >>

Dagen har varit fullspäckad. Red tre lektioner för Atli på förmiddagen och det gick bra. Jag och Albin hade "kört fast" och behövde en knuff i rumpan i rätt riktning! 

Efter förmiddagens lektioner tog vi in stoflocken och verkade lite unghästar. Eller Åsa verkade, jag höll bara i grimskaftet... Min lilla Jódis var alltså inne idag! Ledde henne också genom stallgången för att hon fick byta box då hennes boxkompis var lite tuff på henne. Hon bara följer och står snällt. Längtar efter att börja med inridningen! 

Som avslut på dagen red jag Björk och Feykir. Båda gick bra! 

 
 
 

Verkning

0 Läs mer >>







Onsdag

0 Läs mer >>


B hade en tappsko, som Nora smidigt slog på! Hon håller på utbilda sig till hovslagare. Så imorgon är det bara att träna på igen! 
 
 

Tappsko

1 Läs mer >>

Imorse fick jag ett sms av Åsa; "Jag har en galen idé om fyra handhästar om du kan hjälpa mig!?" 
Det är nog bara hon som törs komma på den idén och givetvis gick det jättebra. Vi talar om en ouppnåelig kvinna här. Medan vi andra vanliga dödliga (jag) känner mig cool som får det att fungera med en handhäst, blir jag givetvis genast ganska grå bredvid Åsa som rider sin hingst med två ston på ena sidan och två fyraåriga valacker på den andra. 
Fick ju genast rusa in och hämta kameran för att föreviga superwoman och alla hennes springare. Misstänkte att vida världen skulle vara lika imponerad som jag över detta- tror bilden är uppe i ett antal hundra likes på facebook. 

Här har ni dom: 





Handhäst eller hästar...

0 Läs mer >>

Under de tre åren på Wången hade vi några gånger ridprov. Antalet mardrömmar jag drömt om de där proven är nog oräkneliga och även det antal nätter har jag legat vaken på grund av dem... Jag vet inte hur många gånger lärarna sa "det är för er skull för att ni ska få träna dessa situationer". 
Har förstått hur de menat men samtidigt inte. Här går jag runt och känner mig som ett vrak flera veckor, kan inte sova, inte äta, knappt tänka på något annat och så är det dessutom för min skull? 

Jag har teoretiskt förstått meningen med de där hemska proven, men först nu har jag förstått hur de i praktiken faktiskt har hjälpt mig. De senaste månaderna har jag vid ett antal tillfällen varit tacksam över att jag faktiskt fått den möjligheten att träna hela bedömningssituationen. 

Idag var ett sådant tillfälle, när några ägare vill se och prova sin häst. Absolut, jag var spänd innan de kom, men var bara helt kontrollerbart smånervös. I tölten tappade jag henne till trav två gånger- men himlen ramlade inte ner! Började bara om och så var det inget mer med det. På det stora gick det bara bra.

Ridproven har gett resultat, kan nu se och förstå de redskap jag fått och känner att jag kan använda mig av dem. 




 
 
 


 

Tack till ridproven

2 Läs mer >>

Nora fotade några bilder på mig och Baltasar när vi red lektion för Pia idag. Lektionen gick jättebra, viktigaste läxan till mig är att titta upp. Förstår inte varför marken/manen är så intressant... :-) 












 

Bilder på Baltasar

0 Läs mer >>

I förmiddags red jag lektion för Pia. Det var väldigt nyttigt! Just nu är det allra svåraste för mig att bara sitta ned på rumpan och inte glömma bort att andas. Hur kan så simpla saker vara så fruktansvärt svåra att utföra? 

Idag skrittade vi bara och gjorde lite olika övningar i skritt med målet att rida med skänkel och säteshjälper. Det går bättre och bättre. 



Ridlektion

0 Läs mer >>




 
 




















De första ridbilderna...

0 Läs mer >>

Vilken bra avslutning på veckan och toppenhelg det varit! 

I torsdags Ia hit och hälsade på, jag red lektion på både Björk och Baltasar och kände mig både glad, hoppfull och inspirerad efteråt. Och lite ledsen- över att hon bor så långt borta ;-) 
På fredagsmorgonen åkte jag upp till Jämtland. Det blev en tidig morgon... Men det var det värt! 
 
I Östersund mötte Madde och Lee upp och vi åkte till Vemdalen. Forum var precis lika kul som det brukar vara! Och framförallt det bästa, att få träffa mina fina vänner igen. Saknar dem redan. 
 
 


 
 


Måndag

0 Läs mer >>
 
Klockan kvart över åtta imorse åkte jag och Nora mot ridhuset för lite morgontrimning under tak. Baltasar och Feykir fick lov att gå tidigare från frukosten för att följa med på resan. 
  Både hästarna skötte sig mycket bra under resan och ridningen gick kalasbra. Fördelarna med att åka till ridhuset och träna ibland är ju framförallt hela grejen att man åker iväg, att det inte blir någon "grej" utan bara ett vanligt träningspass. Detta har man nog stor fördel av när man åker och tävlar med hästen sedan. Dessutom är det också skönt när man åker iväg- man kan släppa allt runtomkring och släppa tanken på nästa häst eller vad man ska göra sedan, och verkligen ta vara på hela träningspasset. Dessutom är det skönt när det är lite kallare och dåligt väder- att få rida inomhus, att man kan ta på sig ridstövlarna och ta av sig den tjocka jackan trots lervällingen och kyliga vindarna utanför. Yes, det är lyx!



Tidig morgon i ridhus...