0 Läs mer >>














Trav

0 Läs mer >>

Tidigt i lördags morse åkte vi mot Sävebanan för ytterligare en tävlingsdag. Planen var att rida T8 igen. Allt gick än en gång toppenbra; planeringen, hästen var positiv och fokuserad, vädret var på topp och stämningen var bra. 
  Det blev ännu mer rollningar i T8 idag än förra gången, men det gjorde ingenting för Björk var helt fokuserad och supertrevlig att rida. Även på framridningen kändes hon jättefin. Så... helt spontant gjorde jag en efteranmälan i V5. Helt galet! Jag hade inte bara lite is i magen, utan en hel kyllåda om jag får säga det själv. Och vilket bra program vi gjorde. Efter galoppen (som vi kämpat så mycket med) var det glädjetårar. Och de kom åter när vi fick höra våra fina poäng! 5,5 5,4 och 5,1 i total. Bör nämna att det är de högsta poängen jag ridit för på en ovalbanetävling. 
  Gick till A-final i båda grenarna men strök mig i V5. Bör kanske strukit mig i båda, det var varmt och vi var lite småtrötta båda två. Framförallt jag... Ingen dålig insats men inte den bästa heller. Det räckte ändå till en andraplats vilket vi är jättenöjda med. 
  Är så glad att jag fått förtroendet av Ingrid och Anders att låna deras fina häst! Så nu tränar vi vidare :-) 






 

Tävling

0 Läs mer >>






 
 

Några töltbilder

0 Läs mer >>
 
 













 
 

Framridning

0 Läs mer >>

Imorse ringde alarmet 03:40, och klockan 05:00 lastade jag Björk och åkte från gården. Vi hämtade upp Nora i Falköping, som ställde upp som hästskötare och mentalt stöd. Tack igen Nora för idag!
  Resan gick jättebra och tidsplanen gick perfekt. Vi ställde upp i T8 och tvågång då vi valde att rida trav och skritt. (Vi jobbar vidare med galoppen på hemmaplan ett tag.) 
  Framridningen gick toppen, dock var högtalarna läskiga och Björk blev ganska het. Vi rollade oss igenom kurvorna men det blev bättre och bättre och vi fick över förväntan bra poäng! 
  2gång var först efter lunch. Eftersom jag den här gången visste att högtalarna var hemska red vi förbi dem och i god tid till collectingring så vi kunde trava fram lite där också. 
  Vi fick börja rida skritt som blev ofokuserad men helt okej. Traven däremot slog vi upp i galopp tre gånger, men sista halva varvet var hon suuperfin. Vi fick 5,3 av alla domare i 2gång vilket ledde till vinst så det var jättekul! 
  Jag tänkte inte rida någon töltfinal men eftersom det kändes som om det blev bättre och bättre ju längre tid vi var på banan och hon fick göra av med lite energi så kändes det som om det var en bra idé. 
  Första varvet blev mycket rollningar, andra varvet fick jag bättre ordning på hur jag skulle lösa det. Tror vi fick 5,17 totalt och en 2a plats. 

Jag är jättenöjd! Kan direkt säga att jag aldrig ridit såhär bra på en tävling, och Björk var fantastisk! 








 


Tävlingsdag på Säve

0 Läs mer >>

Veckan började bra med en strålande fin måndag och toppenväder! Tänk vad glad man blir av bra väder :-) 
Jag hade heldag på gården och var supereffektiv. Jag och Björk red ut en längre tur och det kändes så bra. Hon känns fin nu! 
  På tisdagen jobbade jag hela dagen i stan och hade simträning på kvällen. Simträning låter lite hurtigare än djupvattengympa som passet egentligen heter... Det är ingen överdrift att säga att det är jag och pensionärerna ;-) Men det hade varit intressant att se någon av spännisarna i skivstångshörnet på gymmet på vattengympan, det är helt galet vad det tar!
  Helt oplanerat (...) blev jag sjuk natten till onsdag. Och som alltid, det "har man inte tid med". Mitt veckoschema gick åt skogen. Men har absolut ingen rätt att gnälla, när man tänker på hur många som lider av riktiga sjukdomar som inte är över på ett par dagar! 
  Red en kort sväng idag, hästen kändes fin men jag började svettas och fick mjölksyra direkt. Jaja, man får ha lite tålamod med kroppen. 

Några bilder från den fina måndagen! 



 
 
 
 

Torsdag

0 Läs mer >>

Gårdagens stipendieaktivitet i Västerås var alltså en ryttaranalys hos Birthe Vogelius som skrivit boket "Spänst och Harmoni i ryttarens sits" som nu också finns i form av DVD. 

Jag har läst boken men framförallt använt den som uppslagsbok när jag stött på olika problem med min sits. Jag tycker den är otroligt bra. Att få möjligheten att göra en sån här analys var inte bara intressant utan också mer givande än vad jag vågat hoppats! Birthe är inte bara väldigt kunnig utan också pedagogisk och engagerad. 
  Analysen gick till så att jag både fick sitta på tryckmatta samt i sadel, blev "igenomkollad" avsuttet, fick göra olika både rörelseövningar och stretchövningar, fick olika verktyg för att aktivera rätt muskler samt hitta balansen. 

Så vad sa analysen? Jag fördelar väldigt jämnt tryck, 49,5% av min vikt på vänster sida samt 50,5 % på höger. Mina svagheter är något som inte stämmer i nedre delen av ryggen vilket också är orsaken till att höger höft inte är som den ska. Det är väldigt intressant att få höra detta, då jag själv upplevt att det länge varit en svårighet. Jag behöver träna på att aktivera rätt muskulatur i bålen samt på baksidan av kroppen för att hamna i rätt balans. Det här behöver jag verkligen träna på! Sedan är hela kotpelaren ganska stel men det blir snabbt bättre med hjälp av några övningar jag fått. Jag behöver också träna på att snabbt hitta tillbaka till det rätta trycket i stigbygen när jag hamnar i lite obalans. 

Jag inser mer och mer hur viktigt det är att veta hur min kropp fungerar och hur jag ska använda den. Jag inser också hur fantastisk den är, att hamna i bra balans bara jag hjälper den lite på traven. Jag är mer motiverad än någonsin att faktiskt inte bara träna den i form av styrketräning och konditionsträning, utan att lära mig att hitta och aktivera rätt muskler för att kunna göra det vid rätt tillfälle. Jag ska tränatränaträna och ser redan fram emot nästa besök hos Birthe! 

Mer finns att läsa på www.levad.se 




 
 

Ryttaranalys

0 Läs mer >>

Det blir fullt upp kommande vecka. Både jobb i stan och ensam på gården, hästträning såklart och inplanerad stipendieaktivitet som tar upp hela fredagen. Är både nervös och förväntansfull, får skriva mer om det efteråt. 
Jag förbereder därför på förhand får dålig uppdatering :-) 



 

Söndag

0 Läs mer >>

Har hållit mig undan härifrån på grund av att dygnet har för få timmar. Men får frågor om jag lever, och det gör jag!
  Den här veckan har varit en riktig jobbvecka. Idag är det lördag och enda nästan lediga dagen den här veckan. Det har jag firat med sovmorgon till kvart i åtta och nästan två timmars slöande framför nyhetsmorgon. Hoppas på att hinna med en massa saker men vet med mig att de där lediga dagarna då man ska hinna massor brukar försvinna... 

Den här bilden är från i måndags kväll, då jag red lektion på stooooora hästen Wanessa! 






Jobbvecka

0 Läs mer >>

Igår filmade Nora mig och Björk lite, alltid lika bra! Tack Nora! Avslutningsvis knäppte vi några kort i solskenet. 


 
 
 
 

Onsdag