0 Läs mer >>



Idag var det dags! Dags för Jódis att bli tränad för första gången. Den första träningen bestod av att lämna flocken, stå inne i box ett par timmar, bli longerad, uppbunden och borstad. Detta gjorde hon galant! 




 

Första träningen

0 Läs mer >>

Några har frågat om jag har bestämt vad jag ska göra med stipendiet från Wången. Jag har efter mycket funderande bestämt mig: 

http://wangen.se/blog/2014/02/26/elise-plockar-ut-det-basta/


Stipendiet

0 Läs mer >>

Så plötsligt har det gått en vecka sedan jag var inne här igen. Vad har hänt sedan senast..? 
Jo, våren har kommit! Fåglarna kvittrar, solen skiner och det är alldeles underbart att vara ute. 


Och, min bil har fått svans! Eller fått och fått- inte var den gratis den lilla "svansen". Men efter flera månaders först velande kring beslutet, sedan flera veckor då mekanikern sökte med ljus och lykta efter en dragkrok i bra begagnat skick... så bestämde jag mig ändå för att köpa en helt ny. Visst är det en risk att lägga ut de pengarna "på" en sådan gammal bil- men det är en risk att köpa en ny begagnad bil också. Så efter en helgs övernattning på verkstaden fick jag tillbaka bilen med dragkrok, och investeringen känns helt rätt. 

 
Förutom att njuta av det fina vädret och köpa dragkrok har jag också jobbat en del. Börjar komma in i jobbet på hemtjänsten nu, och tycker det är jättekul! Dagarna blir ibland lite långa, när man jobbar 7-16 i stan, sedan några timmar med stallet/hästarna här och gärna hinna sova, äta, träna, lägga tid på "mina" egna hästar (Björk och Jódis) och gärna hinna sova någon gång också. Men det fungerar ändå bra tycker jag. 
 


Björk och jag tränar på! Det går jättebra, jag är väldigt motiverad. Idag red vi en lång uteritt i solnedgången, det var faktiskt precis så fint som det låter. 


Avslutar detta inlägg med en bild på Åsas Eros som duktigt sitter och väntar på sin matte... Även om det blir bilkö på Ullstorpsvägen, vad gör man inte för att göra sin matte nöjd :) 


Tisdag

0 Läs mer >>
 

 
Känslan av att vara riktigt motiverad är fantasisk. I samma stund som jag hoppar av längtar jag till nästa ridpass, sådant flyt har vi nu Björk och jag. Det har även gått bra med de andra hästarna idag. Det strålande vårvädret gör nog också sitt. Solen skiner, fåglarna kvittrar, det droppar från taken och grannen har plockat fram röjsågen. Det grönskar på åkrarna och varje gång jag ser i kalendern att det är Februari undrar jag om jag är utomlands ;-) 


Måndag

0 Läs mer >>

I helgen har jag och Malin varit i Norrköping på kurs anordnad av Dyggur. Vi har ju gått de andra grundkurserna på Wången, men ej takt och gångartskursen. Därför passade vi på att gå den nu, då man behöver den om man ska fortsätta utbilda sig inom SIF. Kursen var mycket väl anordnad och bra. Först hade vi gångartslära, då var det mycket repetion (takt, taktfel och orsaker) men sedan pratade vi mycket kring den nya domarhandledningen. Jag är glad att jag gick den här kursen just nu, har kollat lite på handledningen innan men inte alls förstått så mycket. Vi har också kollat på hästar en förmiddag i ett ridhus ute i Norrköping för att se olika taktfel, sedan har vi diskutera och kollat på filmer och funderat på vilka poäng ekipagen skulle få enligt den nya handledningen. Väldigt nyttig kurs! Var helt trött i huvudet när jag kom hem igårkväll, man är inte van vid att sitta i "skolbänken" :-) Nej, så nu är man lite extra motiverad att gå ut och träna! 


 

 

Kurs

1 Läs mer >>

... kommer upp i tö! Det kanske lite mindre härliga med våren: Allt smälter fram. Bland annat blir det dags att kratta upp allt foder man spillt runt foderplatserna! Det positiva med det hela, dagens träning för armarna. Om man är sträng på sig själv och byter arm, för min del blir det mest träning för högerarmen om jag ska vara ärlig... 


Idag har det varit en heldag på gården. Igår jobbade jag dagspass i stan och imorgon kommer jag jobba kvällspass. Försöker balansera tiden mellan de olika jobben, träning, ridning och sömn. Än så länge fungerar det fint! Jag försöker vara hård på mig själv och vara realistisk, något som inte är helt enkelt då jag också vill vara sjyst och ställa upp på allt. Tanken är faktiskt att inte jobba mer än 100 %, max 110. Det innebär att jag blir tvungen att säga nej, vilket är bland det svåraste jag vet. Men det är nödvändigt! För att orka i längden men framförallt för att fortsätta vara motiverad, både till att jobba men framförallt till att träna och utvecklas som ryttare och i träningen av hästarna! 


Denna bilden, som kom upp i förra inlägget, är på Audna som är på träning för att ridas in. En underbar häst! 


 
 

Det som göms i snö...

0 Läs mer >>

Igårkväll stängde jag av telefonen, låste dörren, drog ner persiennerna och tänkte att imorgon ska jag ha sovmorgon! Har varit en lugn och skön söndag. Red ett bra ridpass på Björk, och sprang en runda. Hatar ju att springa men Nora har motiverat mig att ge det en chans. Gick faktiskt över förväntan, kanske är jag inte ett hopplöst fall ändå. Nu har jag precis gjort matlådor (är det inte väldigt mycket vuxenpoäng att göra matlådor!?) och ska snart sova tänkte jag. 

Det har regnat nästan hela dagen, i princip har all is töat bort. Men inte mig emot, våren är väldigt välkommen! Dessa "vinterveckor" har jag känt mig ungefär såhär: 



 
 

Söndag

0 Läs mer >>

Har landat i soffan ovanligt tidigt idag, bara kvällsfodring kvar sedan. När hade jag det såhär lyxigt senast? Känns som evigheter sedan i alla fall. Just nu är det fullt upp med utbildning och introduktion på nya jobbet, jobbet på gården med skötsel av hästar samt hästar som ska tränas och en extra träningshäst. Dessutom har det varit en extra rörig vecka då vi tagit in hingstflocken varje dag för att medicinera två stycken som är nykastrerade. Åse är ju på Island den här veckan också. 

Igår var jag på massage, och imorse kändes det som jag hade varit i slagsmål (eller som jag kan tänka mig att man känner sig när man varit i slagsmål). Helt mörbultad! 

För övrigt är det ruskigt halt ute, snön smälter och däremellan fryser det på. Jag vill att det ska smälta ordentligt nu. Jag vill rida i ridbyxor utan att behöva ha underställ! 


 

Torsdag

0 Läs mer >>

 

Jag har ju aldrig haft någon ponnytid (dvs. haft köpbegär på saker med bling, fluff, pastellfärger och liknande) så det kanske är dags för den nu..? Men Björk passar faktiskt så himla bra i rosa, stod länge och velade i affären. Rosa grimma? Har jag blivit från vettet? Men vi har fått många komplimanger för grimman och jag tycker den är jättefin på henne, så det var rätt val! 

Idag har vi åkt ned till Lerum i Göteborg för att rida lektion för Ia som var där och höll några lektioner. Det var så kul! Björk och jag fick många bra tips o råd så nu är vi supermotiverade :-) 


Ridlektion och rosa g...